Chingu"s"

Thursday, 30 December 2010

Tahniah Malaysia!!


Assalamualaikum..perghhh..sorakan area rumah wawa masih tergiang2..ecece...sampai jiran sebelah pon dok jerit2 bertepuk bagai..yelaaa..malam tadi pialo milik kito!!hahaha..semua orang dah tau kan yang Skuad Harimau Malaysia telah berjaya meraih JUARA Piala Suzuki Aff..Petah lagi jumpa pasuka serumpun Indonesia..Congrats larr buat Malaysia n Indonesia sebab ke final dehh..Iya wawa juga berdarah jawa,jangan dilupain itu dong!!hahaha...yang syok nyer PM gi umum Jumaat cuti...okehhhh....bergembiralah penduduk Malaysia nak2 lagi esoknyer tuh dah taun baru..Wawa??wawa x cuti pon sebab memang tengah cuti..Ari isnin dak2 bukak sekolah,wawa pon bukak sem baru..UM!!!waiting for me!!!!hehe..serangan windu nak lek kampus menjelma :D

Okeyy..lari dari entri lak yer wawa oi..ehe..kalo tgok2 bola sepak Malaysia sejak akhir2 nih oklah..sebab prestasi makin bagus..idok ler cam dulu2..ecece..tp kan respect la kat Indonesia..nape??korang cuba tengok time bola depan lawan kat Bukit Jalil hari tu..ada depa frust sampai bakar2 kerusi bagai???haaa ni nak bebel nih..kat Jakarta semalam ada??SOOO contohilah mereka,kadang2 ada segelintir kita yang dok kutuk2 bangsa luar tp hakikat mereka lagi baik..pikir-pikirlah..amik iktibar..jadi penyokong yang baik..jgn emo je lebeh..bab-bab bakor2 den xsuko neh..ermmm pasal bomoh2 ngan laser2 tu tak yahhh r...kalo gtu nape kome x gi berdukun2 lak time world cup??xke kaye tok moh2 sekalian??okker??hahaha..pikir la baik2..kita de akal kan?? :D

oho..sal bola semalam kan??ramai dah jatuh hati kat Khairul Fahmi..hoh??sapa tuh??penjaga gol skuad harimau mlm td lah..Biasa lah tu,permerhatian wawa kan,bila pasukan tu menang,makin ramai2 dan dann dannn tuu jatuh hati..muehehe..sape??org akan tbe2 suke kat Penjaga gol,kat penyumbang gol ngan defend yg umphh lam satu-satu perlawanan..tp,sapa sayang jurulatihnyer??ade2..hehehe..

pastu,Tak pasal2 awek kahirul fahmi tuh blog beliau diserang malam td..hahaha..diserang macam mana??bukan marah2 maki2 larrr...tapi secara tiba2 komen2 kat entri jadi belambak-lambak..tambah lagi request fb bnyk sampai ada yg merayu mintak bukak akaun len..pastu twitter dye jd femes amos..follower mencecah angka riban..haha..penangan cowoknya bahh!!hehe...cik abe awk ngah femes tuu..sabar jela ek..jaga hubungan kamu baik2 deh...baik2 sayang :D

hehe..panjang lak nak cite pas sehari diam dari berentri..alololo..kata diri sendirik nak jadik blogger tegar..harusla rajinkan dirik yerrr...oklah tu je..wassalam..

4 comments:

fyna said...

terbukti malaysia mmg hebat!!!!~

HaNTwO said...

Bangga menjadi rakyat Malaysia :)

fara said...

Malaysia Boleh!!! Yay~

creamyfiodesi said...

aku hrp keeper tu yg jdik pemain trbaek..haha!

errr...ko syg ke kt rajagobal, wawa??? lol!