Chingu"s"

Thursday, 16 December 2010

CHOOSE & WIN Contest from CouLEur de Chiqu3

PEMBERITAHUAN!!!!!

JENG JENG JENG

wahhhh akhir tahun ni ramai betul wat contest ek..
oleh itu mai lah semua blogger kita join lagi satu contest nih....
wawa pun join lagi 1 contest ni..
yela kata tgh cuti maka sambil berblogging,jalan2 jom join contest sekali :D
kita sama2 bersaing secara sihat ok???
yelah..mana tau kalo2 ade rezeki..tol x???

ok2..straight forward...
contest kali ini datang dari CouLEur de Chiqu3 :D
Nama contest nya ialah CHOOSE & WIN Contest from CouLEur de Chiqu3..
(klik)
Cara2 nya mudah sahaja.
Follow blog,pilih,komen,buat entri
Mudah kan???Mari sertai ramai2 yukkk :)

Ok2..terusssssss...

Pilihan wawa untuk contest ini ialah picture number 2 & 10

KENAPA WAWA SUKA DAN PILIH?

PICTURE NUMBER 2

sangat2 tertarik dengan gambar no 2 tuh..gambar 2 buah rumah yang biasanya diduduki oleh masyarakat Cina..macam ada satu nostalgia di situ..suasana sekeliling situkan seolah-olah macam wawa ada sekali dalam gambar tu..aha..entah kenapa kepala terlintas dengan suasana kedai pajak gadai macam cerita Baik Punya Cilok..tak pun iklan tahun baru cina kat tv3 yang selalu ada apek2 duduk depan tu..hehe..tertanya-tanya siapa pemilik sebenar rumah tu..generasi sejak bila??..mana anak2 cucu mereka??mesti generasi dorang dh kaya raya dan x tinggal kat rumah macam tu..cara gambar tu diedit memang wawa suka..the most picture wawa suke adelah ala2 sephia macam gambar tuh..ohh lagi 1 macam ada sesuatu di sebelah kiri gambar itu..apakah??mysterious ke??cam kepala org ek??hehe..apa2 pun mmg beliau seorang yg pandai bab fotografi nih :D

PICTURE NUMBER 10

wuhuuu..suke gambar no 10 nih..macam susur jalan kehidupan pulak..terkenang kedai2 di lorong macam ni kat teluk intan :P hehe..memang salah satu sudut pandangan suasana yang menarik..macam ada ketenangan di situ..hehe..kerusi batu depan tu macam rasa best je kalo duduk2 situ kalo lepas penat berjalan-jalan..ecece..wawa suka macam nikan..membayangkan sekali diri ada dalam gambar tu..hee.:P pendek kata wawa suka gambar tu sebab tenang aje tengok bagi pandangan mata wawa lah..kira macam sepanjang kedai tu tak sibuk2 ramai2 orang..nice lah kamu empunya blog couleur de chiqu3 sebab pandai ambil gambar dari sudut yang macam ni..suke2 :D



ok itu sahaja coretan wawa untuk contest kali ini..opsss kenapa wawa x letak@tempek pic dua-dua tu kat sini??ermmm..wawa try copy dr blog tu tp x boleh..maka kita hormatlah privacy tuan punya blog..tol x??pe2 pon sape nak tengok pic tu gi lah join sana ek :D daaaa......

3 comments:

aNaYaNa said...

gudluck wawa..:)

hans said...

gudluck yer wawa
menang belanja den(gurau je)
ekekekek

P/S : Kenapa Nama Awak Macam Nama Perempuan?

CouLeur de Chiqu3 said...

THANKS FOR JOIN THE CONTEST..its judging time..wait for the winner announcement soon!